Woonboten

Over het algemeen is een woonboot een woning die op het water drijft. Woonboten liggen vast aan een kade, echter zijn er ook woonboten die daadwerkelijk als boot kunnen fungeren en kunnen varen. Deze woonboten heten woonschepen. Naast woonboten en woonschepen zijn er nog woonarken, deze zijn veelal gebouwd op beton, waardoor ze goedkoper in onderhoud zijn. Wilt u een woonboot huren of een woonboot kopen om er voor vast op te gaan wonen? Lees dan verder, want een goede woonboot voldoet aan een aantal wettige eisen. Daarnaast kunt u bij een woonboot huren of kopen letten op bepaalde zaken die van invloed zijn op de kosten die de woonboot met zich meebrengt.

Wonen op een woonboot

Als u wilt wonen op een woonboot dient deze aan een aantal eisen te voldoen. Die eisen kunt u in uw achterhoofd houden als u een woonboot wilt kopen. Allereerst heeft u voor een woonboot, die niet valt onder woonarken of woonschepen, een omgevingsvergunning en een ligplaatsvergunning nodig. Aan deze vergunningen zijn kosten verbonden. Tel die dus op bij de kosten van de woonboot die te koop staat.

Woonboot kopen

Bij een woonboot kopen is het net zoals bij een huis kopen van belang dat u weet wat de staat van de woning is. Laat de woonboot die te koop staat keuren. Bij een technische keuring wordt bekeken of de woonboot slijtage of gebreken heeft, die tot lekken leiden of zullen leiden. Ga bij de aanbieder na of u op de woonboot mag wonen of dat de woonboot uitsluitende een ligvergunning heeft voor recreatieve doeleinden. Doe dit ook als u reageert op een woonboot die te huur wordt aangeboden. Verdiep u verder voor de koop van een woonboot in de hypotheken voor woonboten, deze zijn veelal duurder dan hypotheken voor huizen.

Woonboot te huur of te koop?

Geef het aan ons door als u een website heeft waar men een woonboot kan huren of een woonboot kan kopen. Dan kunnen wij deze site wellicht vermelden voor onze bezoekers!

Bootverkoop Lees meer
Bootverhuur Lees meer
Rubberboten & roeiboten Lees meer
Woonboten Lees meer
Buitenboordmotoren Lees meer
Jachthaven & stalling Lees meer
Reparatie & onderhoud Lees meer
Clubs & Verenigingen Lees meer
Vaarbewijs & opleidingen Lees meer
Alles wat je moet weten voor een zorgeloze vaarervaring  Lees meer
Vakantie aan het water in Limburg Lees meer
Milieuvriendelijke en duurzame verwijdering van oude boten Lees meer
Ontspanning op het water en land in Limburg Lees meer