Vakantie aan het water in Limburg: Leuke campings en vakantiehuisjes

Limburg, de meest zuidelijke provincie van Nederland, staat bekend om zijn prachtige landschappen, historische steden en, natuurlijk, zijn vele waterwegen. Als je op zoek bent naar een ontspannende vakantie aan het water, dan is Limburg een uitstekende keuze. In dit artikel nemen we je mee op reis door enkele van de leukste campings en vakantiehuisjes waar je kunt genieten van een vakantie aan het water in Limburg.

De wateren van Limburg

Limburg biedt een gevarieerd landschap met talloze meren, rivieren en kanalen die zich uitstrekken over de provincie. Hier zijn enkele van de meest betoverende wateren van Limburg:

1. De Maas

De majestueuze Maas slingert zich een weg door Limburg en biedt tal van mogelijkheden voor watersport en ontspanning. Langs de oevers van de Maas vind je prachtige campings en vakantiehuisjes waar je kunt genieten van het rustgevende geluid van stromend water.

2. De Maasplassen

De Maasplassen zijn een complex van meren en plassen in Midden-Limburg en bieden een paradijs voor watersportliefhebbers. Hier kun je zeilen, kajakken, vissen en nog veel meer. Campings aan de Maasplassen zijn ideaal voor gezinnen en watersporters.

3. De Grensmaas

De Grensmaas, zoals de naam al aangeeft, markeert de grens tussen Nederland en België. Dit schilderachtige stukje natuur biedt rustige plekken om te kamperen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de rivier.

4. De Zuid-Limburgse beken

In Zuid-Limburg vind je talloze beken en stroompjes die zich een weg banen door het heuvelachtige landschap. Deze rustige wateren zijn perfect voor wie op zoek is naar een vredige vakantie in de natuur.

Leuke campings aan het water

Hier zijn enkele campings in Limburg aan het water, waar je kunt genieten van een ontspannende vakantie:

1. Camping de Berckt (Baarlo)

Camping de Berckt ligt aan de oever van de Maas in Baarlo en biedt ruime kampeerplaatsen en comfortabele vakantiehuisjes. De camping heeft een eigen jachthaven en diverse watersportmogelijkheden.

2. Camping De Maasterp (Stevensweert)

Deze camping aan de Maasplassen in Stevensweert biedt een scala aan watersportactiviteiten, zoals zeilen en windsurfen. De camping heeft ook een zandstrand waar je kunt ontspannen.

3. Camping De Weerd (Thorn)

Camping De Weerd ligt aan de oevers van de Grensmaas en biedt een rustige en pittoreske omgeving. Hier kun je genieten van de natuur en tot rust komen.

Vakantiehuisjes aan het water

Als kamperen niet jouw stijl is, zijn er ook tal van vakantiehuisjes aan het water in Limburg. Hier zijn enkele opties:

1. Vakantiepark Weerterbergen (Weert)

Dit vakantiepark ligt aan de Weerterbergenplas en biedt comfortabele vakantiehuisjes met uitzicht op het water. Het park heeft ook binnen- en buitenzwembaden en vele andere voorzieningen.

2. Vakantiepark Boschmolenplas (Heel)

Dit luxe vakantiepark aan de Boschmolenplas heeft vakantiehuisjes met eigen aanlegsteiger. Je kunt hier vissen, zwemmen en genieten van de natuur.

3. Center Parcs Het Meerdal (America)

Dit Center Parcs park heeft vakantiehuisjes aan het meer en biedt een scala aan activiteiten voor het hele gezin. Van zwemmen in het subtropische zwembad tot waterfietsen op het meer, er is altijd iets te doen.

Tip: ga je liever op vakantie in het zuiden van de provincie? Bekijk dan dit overzicht met vakantiehuizen Zuid-Limburg.

Een vakantie aan het water in Limburg biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen, te genieten van de natuur en de stress van het dagelijks leven achter je te laten. Of je nu kiest voor een camping aan de Maas, de Maasplassen, of een vakantiehuisje aan een van de pittoreske meren, je zult gegarandeerd een onvergetelijke tijd beleven in deze prachtige provincie. Pak je koffers en bereid je voor op een vakantie vol waterpret en ontspanning in Limburg!

Bootverkoop Lees meer
Bootverhuur Lees meer
Rubberboten & roeiboten Lees meer
Woonboten Lees meer
Buitenboordmotoren Lees meer
Jachthaven & stalling Lees meer
Reparatie & onderhoud Lees meer
Clubs & Verenigingen Lees meer
Vaarbewijs & opleidingen Lees meer
Alles wat je moet weten voor een zorgeloze vaarervaring  Lees meer
Vakantie aan het water in Limburg Lees meer
Milieuvriendelijke en duurzame verwijdering van oude boten Lees meer
Ontspanning op het water en land in Limburg Lees meer