Vaarbewijs & opleidingen

Wie een boot wilt besturen, dient te beschikken over een vaarbewijs. Heeft u nog geen vaarbewijs, dan dient u het vaarbewijs te halen middels een officieel vaarbewijs examen. Met een vaarbewijs opleiding leert u alle kneepjes van het vaarvak en kunt u veilig het water op met uw boot.

Klein en groot vaarbewijs halen

Afhankelijk van het type boot dat u heeft, dient u het juiste vaarbewijs te halen. Zo kunt u een vaarbewijs opleiding volgen om vervolgens vaarbewijs 1 te halen. Met dit vaarbewijs mag u kleine boten besturen. Vaarbewijs 1 heet daarom ook wel klein vaarbewijs 1 (kvb1). Bij kleine boten kunt u denken aan een sloep of een kleine zeilboot. Eigenlijk is het niet de grootte van de boot die bepaalt welk vaarbewijs u nodig heeft, maar is de snelheid van de boot bepalend voor het benodigde vaarbewijs. Als u het klein vaarbewijs wilt halen, kunt u met dit papier boten besturen die maximaal 20 km per uur kunnen varen. Gaat een boot harder dan die 20 km per uur? Dan heeft u een andere vaaropleiding en vaarbewijs nodig. Na een vaarbewijs examen voor een groot vaarbewijs behaalt u vaarbewijs 2. Hiermee kunt u dus grotere, zwaardere boten besturen, die harder kunnen varen dan 20 km per uur.

Vaaropleiding instituten

Kent u een goed instituut voor vaaropleidingen? Geef het ons door, dan kunnen wij deze opleiding vermelden voor onze bezoekers die een vaarbewijs willen halen.

Bootverkoop Lees meer
Bootverhuur Lees meer
Rubberboten & roeiboten Lees meer
Woonboten Lees meer
Buitenboordmotoren Lees meer
Jachthaven & stalling Lees meer
Reparatie & onderhoud Lees meer
Clubs & Verenigingen Lees meer
Vaarbewijs & opleidingen Lees meer
Alles wat je moet weten voor een zorgeloze vaarervaring  Lees meer
Vakantie aan het water in Limburg Lees meer