Reparatie & onderhoud

Het maakt geen verschil hoe vaak u uw boot gebruikt, iedere boot, groot en klein, heeft onderhoud nodig. Zijn er gebreken aan uw boot? Dan is het ook hoognodig om dit zo snel mogelijk te laten repareren.

6 Onderdelen die u echt dient te onderhouden

Voor u met uw rubberboot, sloep of andere soort boot gaat varen, checkt u altijd eerst de smeerolie en slangen. Naast deze alledaagse check-up, laat u jaarlijks uw boot controleren op technische onderdelen. Zelfs een rubberboot dient u tijdig te controleren, want als er gebreken zijn, is rubberboot reparatie hoognodig. Welke onderdelen dient u echt te checken?

  1. De motor. Zonder goed functionerende motor komt u niet ver. Controleer daarom tijdig de filter van de motor, de koeling van de motor en de slangen.
  2. Het onderwaterschip. Als aan het onderwaterschip gebreken ontstaan, ontstaan er lekkages in uw boot. Controleer onder meer de schroefasspeling, de standpijpen en bij zeilboten de kielbevestiging.
  3. De romp en het dek. Check vooral coating/verf, de deknaden en de rubbers van de dekluiken. Beschadigingen hier kunnen uw boot verder beschadigen.
  4. Tuigage. U dient alle tuigage te controleren op slijtage. Zo voorkomt u gebreken die ineens tijdens een tocht ontstaan, wanneer bootreparatie eigenlijk al te laat is.
  5. Technische onderdelen. Uw boot heeft een goed functionerende accu nodig. Naast de accu controleert u ook de gasinstallatie, leidingen en alle watertanks en waterleidingen.
  6. Uitrusting. Ga nooit varen zonder uw scheepsdocumenten, een anker met lijn en ketting, en een complete reddingsboot.

Met een handige checklist kunt u eenvoudig uw gehele boot controleren voor boot reparatie en onderhoud.

Boot reparatie en onderhoud

Via Botenland.nl vindt u geschikte partijen voor rubberboot reparatie, onderhoud van diverse boten en reparatie aan andere boten dan rubberboten.

Bootverkoop Lees meer
Bootverhuur Lees meer
Rubberboten & roeiboten Lees meer
Woonboten Lees meer
Buitenboordmotoren Lees meer
Jachthaven & stalling Lees meer
Reparatie & onderhoud Lees meer
Clubs & Verenigingen Lees meer
Vaarbewijs & opleidingen Lees meer
Alles wat je moet weten voor een zorgeloze vaarervaring  Lees meer
Vakantie aan het water in Limburg Lees meer
Milieuvriendelijke en duurzame verwijdering van oude boten Lees meer
Ontspanning op het water en land in Limburg Lees meer