Buitenboordmotoren

Buitenboordmotor hangt, zoals de naam het zegt, buiten boord van uw boot. Buitenboordmotoren zijn los verkrijgbaar, zodat u een versleten of kapotte buitenboordmotor gewoon kunt vervangen als uw boot verder nog in prima staat verkeert. Buitenboordmotoren zijn te koop, los in winkels maar ook online. Ook voor tweedehands buitenboordmotoren kunt u eenvoudig online kijken. Er zijn echter een aantal zaken waarop u moet letten bij een buitenboordmotor kopen, of u nu gaat voor een tweedehands buitenboordmotor of een nieuw exemplaar.

4 Stappen voor een buitenboordmotor kopen

De buitenboordmotor hangt u aan de achterzijde van de boot. Als de motor draait, duwt deze de boot naar voren. Om ook rechtsaf en linksaf te kunnen sturen, heeft de buitenboordmotor ook een draaibaar roer. 4 Stappen voor een buitenboordmotor kopen:

  • Bepaal of u een verbrandingsmotor of een elektrische buitenboordmotor wilt.
  • Meet de lengte en breedte van uw boot.
  • Noteer het gewicht van uw boot.
  • Bepaal het vermogen van uw buitenboordmotor

Als u een buitenboordmotor wilt kopen voor een rubberboot, kiest u het best voor een elektrische variant. Dan hoeft u in uw compacte boot geen brandstoftank of accu mee te nemen als u gaat varen. Heeft u een kleine, lichtgewicht boot? Bijvoorbeeld een rubberboot? Dan volstaat een 2pk motor om vooruit te komen en een 5 pk motor om snelheid te maken. Gaat u 20 km per uur of harder met de rubberboot? Vergeet dan niet dat u in het bezit van een vaarbewijs dient te zijn. Voor kleine boten is een kortstaartmotor ideaal. Deze is eenvoudig te bedienen.

Waar zijn buitenboordmotoren te koop?

Natuurlijk kunt u altijd advies inwinnen bij de specialist. Op Botenland.nl vindt u betrouwbare shops waar u terecht kunt voor een tweedehands buitenboordmotor, maar ook shops waar nieuwe buitenboordmotoren te koop worden aangeboden.

Bootverkoop Lees meer
Bootverhuur Lees meer
Rubberboten & roeiboten Lees meer
Woonboten Lees meer
Buitenboordmotoren Lees meer
Jachthaven & stalling Lees meer
Reparatie & onderhoud Lees meer
Clubs & Verenigingen Lees meer
Vaarbewijs & opleidingen Lees meer
Alles wat je moet weten voor een zorgeloze vaarervaring  Lees meer
Vakantie aan het water in Limburg Lees meer
Milieuvriendelijke en duurzame verwijdering van oude boten Lees meer
Ontspanning op het water en land in Limburg Lees meer